Summering av säsongen 2021

Efter den, pga pandemirestriktioner, inställda premiärhelgen kördes resterande åtta deltävlingar av Club Alfa Romeo Challenge. Tyvärr blev det dock ingen körning överhuvudtaget under säsongen 2021 för min del.

Detta berodde till största del på att jag helt enkelt inte hade tid och plats att göra bilen klar för körning. Jag har helt enkelt haft så fullt i garaget så jag inte kunnat meka med bilen. Därför har jag inför vintern garagerat min glassätarbil på annat håll och nu kunnat flytta Abarthen till lyften så jag kommer åt att arbeta på den. Jag återkommer med planerade åtgärder och status på dessa.

Jag tog dock glassätarbilen och besökte en av tävlingsdagarna på Kinnekulle i mitten av september. Var kul att träffa alla förarkollegor och jag fick även möjlighet att ta några varv på banan då jag blev ombedd att vara ”pace car” under ett pass på lunchuppehållet som kallas ”lugna halvtimmen”.

Där handlar det om att besökarna får chans att prova att köra på banan med sina vanliga bilar och utan krav på säkerhetsutrustning osv. Därför är maxhastigheten begränsad till 70km / h och inga omkörningar är tillåtna.

Lugna halvtimmen