Uppskjuten säsongsstart

Tyvärr blir det enbart träningskörning på Gelleråsen den 8 maj där planen var att säsongspremiären skulle gå av stapeln. Anledningen är att det inte ges några tävlingstillstånd pga restriktionerna kopplade till den rådande pandemin. Jag hade inte för avsikt att delta men det känns ändå tråkigt att serien inte kan komma igång. Hoppas dock att detta kan ske till nästa planerade tillfälle som är på Knutstorp första helgen i juli.

En annan effekt av pandemin är att det är knepigt att få tag i R-däck. De dimensioner jag nyttjar var redan tidigare en bristvara och nu är det nästan omöjligt att uppbringa. Tack vare mitt kontaktnät och min däckleverantör, Wheelbase, så lyckades jag dock få tag i en uppsättning mjuka däck för regnkörning som skickades från ett lager i Spanien. Fick hjälp av min depåtranineé att rulla in dem i garaget när de kommit hem… 😉

Häromdagen uppmärksammade jag i en racebilsannons att det fanns en extra uppsättning nya däck, i ”min” dimension”, som var tänka att följa med vid bilförsäljningen. Kontaktade säljaren och fick köpa däcken separat vilket innebär att jag nu även har en uppsättning ”hårda” däck för torrt väglag. 👌

Så även om säsongspremiären dröjer går förberedelserna sakta framåt, men det är i nuläget oklart när jag kommer iväg på första körningen för året.