Arlanda testtrack, 25 juni 2020, träning

Eftersom jag hade en liten driftstörning på första testet med bilen vill jag komma iväg och kolla så felet var helt avhjälpt. Passade därför väldigt bra att det numera anordnas trackdays på en av testbanorna som ligger i närheten av Arlanda. Kändes lyxig att vara framme vid banan inom en timme som omväxling. Det är en kort och väldigt knixig bana men funkar absolut för denna typ av test samt att jag fortfarande håller på och bekantar mig med bilen så all körning är välkommen.

Det var på förhand helt klart att det skulle bli en varm dag så jag hade förberett mig genom att bunkra vatten och dricka vätskeersättning i förebyggande syfte. Det skulle dock visa sig att det ändå blev enormt varmt och påfrestande att köra.

Upplägget för dagen var att ekipagen var uppdelade i tre grupper som körde 10 minuter var med rullande schema. Det betydde i praktiken att jag satte mig i bilen när det var några minuter kvar till vår grupp började och sen körde jag i 10 minuter. Eftersom det är så kort bana så svänger det i princip hela tiden och man kan inte slappna av många sekunder i sträck och det blev otroligt varmt eftersom rutorna inte går att öppna. När passet sen flaggades av rullade jag en liten extra sväng i depåområdet för att kyla av bilen inkl bromsar osv. När jag sen kom ur bilen var nästa pass redan påbörjat och jag hann i princip bara kolla däcktryck och dricka lite och sen var det dags att spänna fast sig inför nästa runda.

Efter några vändor började jag må akut illa när jag körde och trodde jag skulle spy i bilen innan jag hann in i depå. Det gick dock bra och jag fick sätta mig i dragbilen med AC:n på och dricka samt pusta en lång stund för att illamåendet skulle gå över. Jag höll helt enkelt på att få värmeslag och tog en rejäl paus på typ en timme innan jag kunde avsluta dagen mer ett par körpass till.

Bilen då? Jodå, den funkade fint! 🙂