Kinnekulle 8 augusti 2020, träning

Kul att träffa CAR Challengegänget igen eftersom det var precis två år sedan jag körde med dem senast och det var just på Kinnekulle. Tredje testet med bilen och rejält rattrostig. Första passet var total katastrof, noll grepp bak och fick ett rejält kast ”under bron” men höll mig på det svarta iaf. Tillbaka i depå justerade jag däcktrycket en del vilket gjorde stor skillnad och sen började det kännas bättre i bilen. Kapade 5 sek per varv under andra passet och ytterligare nästan en sek på tredje passet.

Det blev dock väldigt varmt senare under dagen och tiderna stagnerade innan jag ett par pass efter lunch plötsligt tappade drivningen i utgången av Kvarnkurvan. Tog mig dock tillbaka till depån och jag trodde kopplingen eller möjligen diffen i växellådan gett upp. Vid närmare inspektion såg jag att drivaxelmuttern saknades vänster fram pga att drivaxeln gått av. Bara att lasta och åka hem, vilket visade sig vara lite knepigare än väntat eftersom förspänningen på hjullagret nu släppt och hjulet bara hölls på plats av bromsoket och -skivan.