Kinnekulle 12 juni 2015, race 3&4

Inför det andra racetillfället hade jag monterat helt nya belägg fram för att få bort problemet med lång pedal som jag hade på Gelleråsen. Vid avlastningen på kvällen var det blåsigt men morgonen därpå var det strålande sol och varmt vilket sedan skulle hålla i sig och ge en riktigt varm dag.

Hade besök av ett par kompisar, Daniel och Patrik, som fotade och filmade under dagen vilket var väldigt kul. Patrik hade även med den helikopter som syns på bilden nedan och flygfilmade vilket sedan resulterade i den film som finns länk till längre ner i inlägget.

Träning
Kände direkt att de nya beläggen gjorde att bromsarna fungerade utan problem vilket bådade gott.
På andra passet hade jag lite svårt att få helt fria varv men hade hygglig fart och kände att det eventuellt fanns några tiondelar till att hämta. Efteråt såg jag att jag hade varit näst snabbast i klassen med 1.04.1 vilket verkade lovande inför kvalet.

Kval
Efter andra träningspasset justerade jag ner lufttrycket något fram. Tyvärr hade vi väldigt långt uppehåll fram till kvalet vilket gör att däcken hinner svalna helt så det tar en stund innan de har rätt temp. När jag började få upp farten såg jag dock på laptimern att jag var märkbart långsammare, +1 sek, än på träningen. Kändes frustrerande och jag insåg att det skulle bli en dålig startposition ifall övriga hade samma tempo som tidigare på dagen.

Race 1
Som befarat var min kvaltid dålig vilket resulterade i fjärde startposition i klassen, långt ner i det totala fältet. Gjorde dock en bra start och tog flera placeringar direkt och hamnade bakom Henrik Ahnfeldt i sin 155:a. Låg tätt bakom och lyckades efter ett par varv ta mig förbi i utgången på depåkurvan. Några varv senare kom Danne ikapp med sin GTV och jag fick fullt upp med att försöka hålla honom bakom vilket jag lyckades med till målflagg där jag slutade på en andra plats i klassen med Ola i sin svarta Alfa 75 som etta.

Ombordfilm race 1:

Race 2
Den omvända startordningen till race 2 innebar denna gång att Ola fick starta i pole medan jag startade från sjunde startruta. Gissade dock att klass 1-bilarna mellan oss skulle dra iväg rätt snabbt vilket möjligen skulle ge mig en chans att utmana Ola på förstaplatsen. Gjorde även denna gång en ok start och var snabbt uppe precis bakom Ola. Dagge i sin Giulietta ville dock också blanda sig i och tog sig om mig och började uppvakta Ola. ungefär samtidigt började Danne närma sig bakifrån och jag fick börja köra lite defensivt. Efter ett par varv kom vi ikapp Bjurman som hade lite problem och åkte långsammare än vanligt och i samband med att vi tog oss förbi honom tog sig Danne även förbi mig. Därefter jagade jag honom resten av racet och försökte på alla sätt komma förbi. Hade väl ett par chanser men ville inte riskera något och blev kvar bakom. Tog även denna gång målflaggan som tvåa i klass 2.

Vill tacka Danne för två extremt tighta och roliga race där vi hade schyssta fighter i flera varv utan incidenter. 

Ombordfilm race 2:

Alla bilder i detta inlägg är tagna av Patrik Borgenhard.
Här finns filmen som Patrik gjorde som visar delar av race 1 och en del sekvenser från depån: https://vimeo.com/130692877