Anderstorp 16 maj 2008, race 3&4

Vädret var strålande på fredag morgon vilket verkade lovande för dagen.
 
Träningspass
Redan på första varvet på den fulla bansträckningen märker man vilken fantastisk och annorlunda bana Anderstorp är. Långa kurvor med konstant radie ger möjlighet till en väldigt skön rytm i körningen som inte många andra banor erbjuder. Den enormt långa bakrakan som slutar med ett avsmalnande parti följt av en skarp högerkurva är dock ganska psykiskt utmanande. Avåkningszonen ser dessutom kort ut och slutar i ett räcke som man upplever vara alldeles för nära. Eftersom banan är så lång ger varje pass inte så många varv men tiderna gick konstant nedåt och min bästa träningstid blev 1.59.18.

Kval
Jag höll väldigt jämna varvtider under kvalet och satte 1.58.07 som snabbaste tid. Det räckte till tredje kvaltid i klass 2 och en sjunde plats på startgridden.

Race 1
Precis när vi släpptes ut på formationsvarvet började regndropparna falla. När vi sedan stod uppställda för start regnade det för fullt. Det innebar att jag var lite extra försiktig på det inledande varvet med tanke på betydligt sämre fäste och sikt osv. Det gjorde att jag tappade ett par placeringar ner och fick sedan jaga Jens Roos som närmast framför. Mot slutet av loppet fick jag dock en del vibrationer vid inbromsning och slutade på en tredje plats i klass 2. Min bästa varvtid under loppet, 2.08.09, satte jag under varv 2.

Race 2
Till race 2 hade det slutat regna så det blev ett torrt race från början till slut. Jag körde i princip hela loppet utan kontakt varken framåt eller bakåt och satte snabbaste tid under första varvet, 2.02.15. Trots detta något händelselösa lopp tog jag en andraplats vid målflagg.