Gelleråsen 3 Maj 2008, race 1&2

Så var det äntligen dags för säsongspremiär. Det var molnigt men uppehåll hela dagen, dvs perfekta förhållanden.
 
Träningspass
Jag kände mig grymt ringrostig på träningspassen men ökade farten successivt och försökte hitta rätt spår och bromspunkter.

Kval
Inledde kvalet med ett ok varv direkt vilket visade sig vara nödvändigt då jag efter ca 2,5 varv körde av pga en för sen inbromsning i högern innan Esset och fastnade i det ojämna gräset vid sidan av banan. Med tiden 1.21.38 fick jag fjärde kvaltid i klassen och en 12 plats på startgridden.

Race 1
Tog ett par placeringar direkt i starten på och försökte komma ikapp Jörgen Mälargård som låg framför. Han tog sig dock förbi Patrik Ragnmark efter ett par varv men jag hade fortfarande kontakt med dem samtidigt som jag hade Dag von Bothmer tätt bakom och låg på fjärde plats i klassen. På tredje varvet körde Emil Löverud sönder bilen (tror att det var växellådan) vilket innebar att det blev en del oljespill på banan efter Ejes och mycket halt så det gällde att vara försiktig. Vid inbromsningen efter start/målrakan på femte varvet går bromspedalen i botten när hastigheten är strax under 200km/h! Lyckas dock med hjälp av handbroms och motorbroms få ner hastigheten så jag kan använda gamla bansträckningen som escape road och stannar. Det ryker och rinner bromsvätska vid höger fram. Ena belägget har tagit tvärslut och bromskolven har tryckts ut vilket innebar färdigåkt för dagen. Anledningen är helt enkelt att jag grovt missbedömt livslängden på bromsbeläggen vilket såklart är riktigt klantigt.

Det skulle dock visa sig att det inte var helt enkelt att få tag i reservdelar vilket gör att jag brottas med lite småproblem med bromsarna de kommande tävlingarna. Läs mer om detta i respektive racerapporter.