Mittsverigebanan 11 augusti 2007, träning

Eftersom jag missade säsongens premiärrace på Gelleråsen ville jag gärna hitta fler tillfällen till banåka och träning. När då mina raceintresserade kollegor i norr med Alfaklubbens ordförande Annica i spetsen ordnade ett banmöte på Mittsverigebanan (mellan Sundsvall och Härnösand) så gavs ett perfekt tillfälle till en Norrlandstripp med både banåka och besök hos en kompis som bor i trakterna.

Jag hade aldrig kört på denna bana tidigare men hört att den ska vara påfrestande för bromsarna. Kollade därför bromsbeläggen extra noga innan avfärd och konstaterade att de fram var helt slut. Efter montering av de nya beläggen var det klart för avfärd.

Under andra körpasset satte jag det som skulle bli min snabbaste tid för dagen, 1.07.70. Därefter höll jag mig på konsekventa tider på något mellan 1.08.01-1.08.08 dock utan att komma under 1.08 fler gånger. Min slutsats var att däcken hade tappat lite i greppförmåga men det kanske även berodde på att vi hade ett kraftigt oljespill i en snabb högerkurva precis innan lunch. Det var en Alfamotor som inte ville vara med längre och i protest la ut all motorolja över idealspåret i kurvan. Efter ett sanerings- och lunchuppehåll gick det bra att köra igen men det kändes, i varje fall till en början, lite halt på vissa ställen i kurvan. Jag ska inte klaga för vi hade även en MC-klass denna dag och de hade nog betydligt mer problem med fästet i den kurvan efter incidenten. 

Jag tycker det var en rolig bana att köra på och kommer absolut att åka fler gånger om möjligheten ges. Extra kul var det att min bror kom förbi banan och kollade och jag kunde bjuda honom på en åktur några varv runt banan. Han såg lite blek ut efteråt men jag tror att han har hämtat sig nu…