Gelleråsen 13 Maj 2006, race 1&2

På lördag förmiddag hade CAR Challenge 2 fria träningspass och därefter kval inför race 1. Under kvalet fick jag som väntat de långsammaste tiderna men det var i varje fall rätt jämna tider med nedåtgående trend. Kvaltiden för mig blev 1.24.87 vilket var ca 2,5 sek efter närmaste konkurrent i samma klass och över 5 sek efter den snabbaste i klassen.

Direkt efter lunch var det dags för start i race 1. Det kändes som att jag höll på att få en hyfsad start med chans på att ta en placering eller två men jag fegade ur när det var en stillastående bil på gridden som jag blev tvungen att passera. Det hade nog inte dröjt så lång tid (typ en kurva eller två) innan jag blivit passerad i vilket fall så det kändes inte som det var läge för några chansningar. Resten av racet kunde jag ostört ”bevaka” min position i fältet (sist) och när det flaggades av, 2 varv i förtid pga bilar som brutit som stod olämpligt placerade, slutade jag på 8:e och sista plats i klassen.

Race 2 startade ca 1-1,5 h senare och startordningen baserades på placeringen från race 1. Det innebar att jag fick två bilar bakom mig på gridden då dessa brutit föregående race. Denna gång var jag dock inte alls lika ”med” i starten och blev direkt passerad av dessa två. Återstoden av racet kunde jag återigen ostört ”bevaka” min positon i fältet och slutade även denna gång på 8:e plats i klassen.

Min plan var att även utnyttja de återstående passen för tävlingsbilar med fri körning/träning men jag kände att totalt ca 30 mil på bana fördelat över fredag och lördag fick räcka för denna gång med tanke på både mig och bilen. Packade in alla prylar och åkte sedan de ca 22 milen hem till Stockholm efter avslutad prisutdelning.

Summeringen av min premiärhelg är att förväntningarna uppfylldes och att det var hur kul som helst! Det enda problem jag hade vara att bromsarna tog bra men rätt långt ner i början på helgen för att sedan ta ännu längre ner vilket innebar att jag ibland fick ”ta om” på pedalen. Detta gav naturligtvis en osäkerhetskänsla vid kraftiga inbromsningar som inte var så kul. Hade dock både justerat och luftat bromsarna ordentligt före denna helg så frågan var vad som var problemet.